Strawberry Homicide

_______________ de toutes les passions la seule respectable est la gourmandise - Guy de Maupassant_______________

22 december 2007

Kerst

In deze kersttijd, van oorsprong bezwangerd door Gods geest, is de site van Steve Wells fijn tegengif. Op zijn blog, “Dwindling in Unbelief, an unbeliever's thoughts about the Bible, Quran, and Book of Mormon” blijkt een verstokt atheïst zich zwaar in de bijbel verdiept te hebben. Steve heeft bijvoorbeeld geteld hoeveel mensen God volgens de bijbel gedood heeft. Monnikenwerk, waarvoor hij het boek der boeken van kaft tot kaft doorgeploegd moet hebben. Het resultaat is (volgens een keurig lijstje, waarin massaslachtingen als de zondvloed, diverse hongersnoden en andere plagen niet meegerekend zijn) 2.270.971. Een respectabel aantal, alleen geëvenaard of overtroffen door enkele (andere) bloeddorstige machtswellustelingen. Tel het gerust na, aanvullingen zijn nog steeds welkom.
De grootste grap volgt later: bij eenzelfde telling blijkt dat Satan, Lucifer, oftewel de duivel slecht een armzalige tien (10) doden op zijn geweten heeft. No contest, indeed.

Zalig kerstfeest!

2 Comments:

  • At 27 december, 2007 19:04, Blogger Misha said…

    Maar waarom zijn massaslachtingen nou niet meegerekend? Ik denk dat de Zondvloed, het gedonderjaag in Sodom en Gomorra en de verdrinkende legers van Farao ook wel een plekje verdienen in die optelsom...

    Overigens deed het bovenstaande plaatje mij ineens weer denken aan deze ontzettend fijne site: http://www.jesusoftheweek.com/

     
  • At 27 december, 2007 20:13, Blogger Sandra said…

    Het leuke aan deze lijst vind ik de exactheid ervan. Bij die rampen moet je grof gaan schatten. Maar er is ook een lijst waarin ze wel meegeteld zijn, de stand komt dan op een kleine 33 miljoen...(!)

    http://dwindlinginunbelief.blogspot.com/2007/01/how-many-has-god-killed-complete-list.html

     

Een reactie posten

<< Home