Strawberry Homicide

_______________ de toutes les passions la seule respectable est la gourmandise - Guy de Maupassant_______________

07 september 2007

Post

Geachte heer, mevrouw,

Zojuist hebt u deelgenomen aan de Mentality-waardentest. Aan de hand van uw antwoorden hebben we bepaald welk waardenprofiel het best bij u aansluit. Uw profiel vertoont de meeste overeenkomsten met dat van de postmaterialist.

De postmaterialist
De maatschappijkritische idealist die zichzelf wil ontplooien, zich verzet tegen sociaal onrecht en opkomt voor het milieu.
Solidariteit en harmonie kenmerken de mensen binnen dit milieu. Ze zijn kritisch ten opzichte van de hedendaagse maatschappij. Het streven naar een onderlinge verbondenheid, het nemen van verantwoordelijkheden en het werken aan sociaal-maatschappelijke verbeteringen, spelen een prominente rol. Postmaterialisten hechten er veel belang aan te kunnen leven volgens hun eigen principes en zijn sterk sociaal bewogen. Verantwoord leven is belangrijk: zonder verspilling, winstbejag en zonder aantasting van het milieu. Bij voorkeur werkt men bij instellingen of organisaties die een bijdrage leveren aan het maatschappelijk welzijn. Mensen binnen dit milieu tonen zich zowel geïnteresseerd in kunst en cultuur (film, musea, toneel, cabaret, klassieke concerten), als in een meer 'huiselijke' vorm van vrijetijdsbesteding. Het gezinsleven is veelal hecht (sterke onderlinge betrokkenheid), maar niet ingericht volgens traditionele patronen.

Vervolgens zijn op u de volgende waardenprofielen van toepassing, van meest naar minst passend:
Postmoderne hedonisten
Kosmopolieten
Nieuwe conservatieven
Opwaarts mobielen
Gemaksgeorienteerden
Traditionele burgerij
Moderne burgerij
Wilt u meer weten over Mentality?
U vindt uitgebreide informatie bij Mentality-achtergrond.

Met vriendelijke groet,

Het Mentality-team
Motivaction International B.V.
mentality@motivaction.nl

2 Comments:

  • At 18 september, 2007 18:33, Blogger Misha said…

    Wat een gelul zeg. Het deed me erg denken aan zo'n psychologische test die in skeptische kringen nog weleens aangehaald wordt. Daarbij krijgen verschillende mensen allemaal een karakterbeschrijving met de mededeling dat die specifiek over hunzelf gaat. De grap is dat iedereen dezelfde beschrijving krijgt en iedereen herkent zichzelf er helemaal in. Zo werkt het bij horoscopen en paragnosten ook vaak. Deze brief is er ook een mooi staaltje van. Echt zoiets waar iedereen wel iets van zijn/haar gading in kan vinden.

    Alleen die naam Motivaction, die ken ik ergens van... Kan er alleen maar niet opkomen waarvan nou precies...

    X

     
  • At 18 september, 2007 23:19, Blogger Sandra said…

    Tuurlijk is het een hoop gelul. Maar het ergste vind ik die classificaties. Een POSTmaterialist. Ja hoor.
    Zo ken ik er ook nog wel een paar. Als je er neo, hyper, anti of loco voor zet, krijg je al gauw iets wat reuze interessant klinkt maar helemaal nergens over gaat.

     

Een reactie posten

<< Home