Strawberry Homicide

_______________ de toutes les passions la seule respectable est la gourmandise - Guy de Maupassant_______________

31 juli 2007

Yuma

Vanmorgen zijn we uit Los Angeles vertrokken, uitgezwaaid door onze grote vriendin Ecaterina. Op het moment dat ik dit schrijf, rijden we door de Laguna Mountains, van San Diego naar Yuma, ons eindpunt van vandaag. Het zijn rare mountains, kaal met hier en daar wat donkergroene, lage struikjes. Als je ze beter bekijkt blijken ze uit keien in allerlei formaten te bestaan. We hebben net een fotostop gemaakt en het is hier echt bloed- en bloedheet. Sauna-temperatuur. In de auto is het lekker, dankzij de airco, maar de ruiten zijn snoeiheet. Ik kreeg net een sms: welkom in Mexico. Laat de car rental company ’t maar niet horen! We zijn niet van plan om met de auto de grens over te gaan (volgens mij is het onmogelijk om een autoverzekering af te sluiten die schade in Mexico dekt), maar rijden er de komende dagen wel rakelings langs.
Het zit hier trouwens vol met Indianenreservaten, ik weet niet of dat toeval is. Tijdens onze vorige reis was ons ook al opgevallen dat die vaak niet bepaald in de meest gezellige en vruchtbare gebieden liggen. To put it mildly.
Ja, het wordt nu duidelijk een andere reis dan wat we tot nu toe gehad hebben…

Eigenlijk was het klimaat in Los Angeles heel relaxed. Overdag wordt het behoorlijk heet (dertig graden of meer), maar ’s avonds koelt het snel af en ’s nachts is het bijna koud.
Het is sowieso een erg relaxte stad, al neemt de luxe soms bizarre vormen aan. Zo zijn er bijvoorbeeld hondenrestaurants en –hotels, modewinkels voor dieren en pet cemeteries (hondenbegraafplaatsen). Lachen wel, al moet ik er ook enigszins van kokhalzen.


O ja, over kokhalzen gespoken (huh huh): nog een aanvullinkje op het food-item van de vorige keer. Sophia en ik zijn helemaal into the peanutbutter. We hadden thuis al ontdekt dat pindakaas en chocopasta goed combineren. Nou, dat vinden ze hier ook. Je hebt bonbons en chocoladetaartjes met pindakaasvulling, chocolate chunk/peanutbutter/cookie dough icecream en cheesecake met peanutbutter en chocola. We proberen ze allemaal uit.

Verder heb ik net bij het tankstation een zak ‘limón flavored Lay’s chips’ gekocht. Even schrikken, daarna wel lekker. En beef jerky, gedroogde strips rundvlees. Iets wat sprekend op hondenvoer lijkt, maar wat ze hier in minstens twintig soorten verkopen, gewoon voor menselijke consumptie.
En, ondanks hun paranoïde houding ten opzichte van drugs kun je hier tussen de lolly’s en de kauwgum allerlei vage, kleurige herbal energy boosters en relaxation pills vinden, die bij ons alleen in smartshops te koop zijn. Plus grote blauwe pillen waarmee je ‘m de hele nacht overeind houdt. Huh? Ja, in dat preutse Amerika, bij de kassa van de benzinepomp.

3 Comments:

  • At 01 augustus, 2007 14:36, Anonymous Anoniem said…

    Hello Allemaal, mis vandaag jullie (bijna) dagelijkse blog maar waardeer natuurlijk mailtje. Heb met Lotte afgesproken dat we Vrijdagavond, met Nicole en Jasper, "uitgaan". Hier vandaag stralend en weer iets belovend.
    Hasta la vista & XXxx, aP

     
  • At 06 augustus, 2007 14:40, Blogger Misha said…

    Hahaha! Die Beef Jerky's ken ik uit de Simpsons! Die worden door Apu verkocht in de Quick-E-Mart! Ik dacht dat die gewoon verzonnen waren...

    Overigens lijken ze inderdaad sprekend op die kauwdingen die je aan je hond geeft. (Als je een hond hebt. Persoonlijk hou ik helemaal niet van honden)

    Liefs!

     
  • At 08 januari, 2008 19:57, Blogger Lora said…

    Dames

    Beef Jerkys zijn inmiddels ook in NL te koop, bij MAKRO bijvoorbeeld of op www.beefjerkys.nl
    lekker spul, en ook nog mager ook!

     

Een reactie posten

<< Home