Strawberry Homicide

_______________ de toutes les passions la seule respectable est la gourmandise - Guy de Maupassant_______________

21 december 2006

Vet

Kijk nou wat ik vind op de pot mayonaise: een recept!
En een behoorlijk bizar recept, reden te meer om het uit te proberen.

½ cup Hellmann’s Real Mayonnaise
¼ cup grated Parmesan cheese
4 boneless, skinless chicken breast halves
4 tsp. Italian seasoned dry bread crumbs

Combine mayonnaise and cheese. Spread on chicken, then sprinkle with bread crumbs. Bake at 425˚F, 20 minutes or until thoroughly cooked.

Fantastisch, mayonaise met parmezaanse kaas. Hoe verzin je het? Baggervet natuurlijk, Hellmann’s heeft een vetpercentage van bóven de honderd. En dan nog kaas erbij. Het mengsel op zich is al zo lekker dat het bijna onfatsoenlijk is. Dik over de kip gesmeerd, bestrooid met paneermeel en Italiaanse kruiden en gecremeerd op 425˚F levert het een fascinerend ovenschoteltje op. Met vis is het nog lekkerder. Tilapia bijvoorbeeld, of een andere witte vis die mag van Greenpeace.
Geen gerecht om een tafel vol fijnproevers mee te verwennen, maar goed (en makkelijk) genoeg om voor de gein een keer te proberen.

3 Comments:

  • At 27 december, 2006 22:54, Blogger DJ Appelmoes said…

    Dat klinkt bijzonder aantrekkelijk. Uit het vette kookboek van Appelmoes een soortgelijke tip. Gewoon koud serveren al lijkt het me ook wel leuk om het eens in de over te schuiven. Het gaat om de extreem oude Leidse kaas. Niet te snijden en reden van vele diepe wonden in de vingers. Die mengen met de door Sonja Bakker vast en zeker goedgekeurde Frites-Lijn van Lemia en dan kruiden naar eigen smaak toevoegen. Mjammm en en vast en zeker moddervet.

     
  • At 02 januari, 2007 16:39, Anonymous Anoniem said…

    Ziet er inderdaad erg lekker uit. Zodra m'n oven het doet ga ik het proberen, want voor mij kan het niet makkelijk genoeg zijn... ; - )

     
  • At 17 januari, 2007 20:30, Blogger Sandra said…

    Pfffff, Sonja Bakker. Dat is (mager) vleesgeworden truttigheid. Die komt er hier niet in, ja!

    En Nic, hij is echt lekker, maar ik denk dat je het wel met Hellmann's moet proberen. Dat is namelijk erg andere mayo dan wat we hier kennen. Die Amerikanen bakken er zelfs cake mee, ik zweer het je. Als je hem daar in Lux niet te pakken kan krijgen, zorg ik volgende keer wel voor een pot.

     

Een reactie posten

<< Home