Strawberry Homicide

_______________ de toutes les passions la seule respectable est la gourmandise - Guy de Maupassant_______________

22 juli 2007

Harry

Harry Potter is hot, dat zal bij jullie niet anders zijn. Hier dus ook. Op Times Square werd op een billboard afgeteld tot aan het uur van verschijnen van het laatste deel. Op Broadway stond deze ‘collectebus’ en veel boekwinkels zouden ’s nachts om twaalf uur open zijn.
Wij zijn er niet voor opgebleven, maar hebben gisterenmiddag een exemplaar aangeschaft bij Barnes & Noble op Union Square. Een fantastische boekwinkel, met vestigingen door heel Amerika en in dit geval uitgestrekt over vier verdiepingen. Met o.a. een rek vol boeken óver de Harry Potterboeken.


Leuk om door te bladeren, net zo goed als het grappig is om te zien dat er hier anti-Harry-Potterdemonstranten op straat pamfletten uitdelen (waar overigens geen touw aan vast te knopen is), naast mensen die op het gras, onder een boom, alvast in het boek begonnen zijn.

Maar wat ik het gaafste vond aan Barnes & Noble was dat er tientallen mensen gewoon midden in de winkel op de grond neergeploft waren, vaak met hun schoenen uit en iets te snoepen in een zak naast zich, om alvast te beginnen in hun boek of tijdschrift.

2 Comments:

  • At 26 juli, 2007 13:27, Blogger Misha said…

    Inderdaad ontzettend fijn, die megaboekhandels! Je hebt ze tegenwoordig overal, maar eigenlijk nauwelijks in Nederland. Daar is ons taalgebied toch te klein voor blijkbaar. Maar die superstores die je in Berlijn of Londen overal tegenkomt zijn echt te gek!

    Maarre... Wat vinden jullie van de nieuwe Harry? Geen spoilers graag, want ik ben pas halverwegen.

    Liefs!

     
  • At 29 juli, 2007 15:53, Blogger Misha said…

    Ik heb 'm uit! En hij's fijn!

     

Een reactie posten

<< Home