Strawberry Homicide

_______________ de toutes les passions la seule respectable est la gourmandise - Guy de Maupassant_______________

21 juli 2007

Jarig!

We zijn inmiddels al aan onze derde dag in New York bezig. Gisteren lukte het steeds niet om op mijn blog te komen, dus hieronder een inmiddels beetje belegen update van onze aankomst. Ik ben nu net wakker en helemaal jarig, dus ga gauw beginnen aan het programma van vandaag. Later meer.

(Iedereen alvast heel erg bedankt voor alle goeie wensen, Pa bedankt voor de ontroerende fax en Nic voor de kaart met hamburger! Leuk om in een hotel ver weg echte post te krijgen, al mis ik jullie ineens wel erg allemaal!)

Donderdag kwamen we rond vier uur plaatselijke tijd aan. Op Newark werden we aan een moddervette, viezige taxichauffeur gekoppeld die in een enorme oude zwarte rammelbak rondscheurde, die ooit chic en indrukwekkend geweest was (de auto dus, dat was nog steeds wel een beetje te zien), maar inmiddels met plakband aan elkaar hing. De bellboy in ons hotel schudde zijn hoofd toen hij ons uit de auto zag komen: ‘that guy has no licence, no insurance, he is not allowed to play taxi’.

Na aankomst meteen in de buurt (Lower East Side) een pizzapunt gegeten en daarna in een taxi gesprongen naar het Empire State Building. Een goed begin, krijg je een beetje overzicht. Terwijl we daar boven rondliepen werd het donker, dus we hadden meteen two different views voor de prijs van één.

Het hotel viel niet echt mee. Een appartementje (suite) bestaande uit een slaapkamer, een gammele badkamer en een woonkamertje annex keuken waar tenminste twaalf keukenkastjes hooguit vier bordjes, kopjes, glazen en een paar pannen blijken te herbergen. Aan alle kanten gordijnen die niet open kunnen (en zelfs naar beneden donderen als we ze wel proberen open te doen), omdat ze het uitzicht op troosteloze binnenplaatsen verbergen. Slaapplaats drie en vier zijn op de uitklapbank in de kamer en blijken plankhard.
Maar uiteindelijk slapen we heerlijk en na een zelfgemaakt ontbijt met ingrediënten uit de winkel om de hoek zijn we het er over eens dat het allemaal toch best meevalt.