Strawberry Homicide

_______________ de toutes les passions la seule respectable est la gourmandise - Guy de Maupassant_______________

31 juli 2008

Fastfood

Over het algemeen hou ik niet van fastfood. Echt niet. Ik vind er geen reet aan, het ‘bevredigt’ niet, na een uur heb ik weer honger en de smaak verveelt gauw.

Mocht je bevestigd willen worden in je afkeer van fastfood, dan is het niet moeilijk om daarvoor op internet of in de pers medestanders te vinden. Er zijn films gemaakt waardoor zelfs mijn kinderen bijna van fastfood genezen zijn, boeken geschreven waar de rillingen van over je rug lopen en het aantal sites waarop fastfood afgekraakt wordt is niet te tellen. Dat is dus niet zo spannend.

Een goede vriend attendeerde me op de site van Jeff Kay, West Virginia Surf Report, waar (onder andere) een serie foto’s staat van fastfood, met links de foto van de menukaart en rechts dat wat je na bestelling op je bord aantreft.


Wat opvalt is dat de meeste menufoto’s gemaakt zijn met rauwe ingrediënten. Sappige stukken tomaat en plukken sla, kaarsrechte plakken kaas die fier uit keurig opgestapelde broodjes steken. Na bereiding oogt alles verlepter en de kaas is gesmolten, maar niet alles wordt daar minder van. In veel gevallen ziet het er lekkerder uit dan beloofd en dan ik verwacht had.
Alleen de Sausage McMuffin helemaal onderaan ziet eruit alsof er ratten aan geknaagd hebben en inderdaad, de KFC Famous Bowl heeft wel wat weg van een bak kots. Maar dat was vóór bereiding niet heel veel beter.


Een fijne site, er staan alleraardigste reviews van fastfoodrestaurants op (alle Amerikaanse ketens krijgen een ‘cijfer’, maar ook een aantal van hun creaties wordt uitgebreid besproken) en hoogst interessante lijstjes over de meest uiteenlopende onderwerpen, niet alleen fastfood.
The 16 Ugliest Men In The History Of Rock 'n' Roll’ bijvoorbeeld of ‘People In Newspaper Ads Who Look Like They're Farting’.

1 Comments:

  • At 01 augustus, 2008 11:01, Anonymous Anoniem said…

    OMG wat een onsmakelijke foto, die onderste... Die kaas! Ziet er erg...apart...uit. Maar verder: een erg leuke tip om eens te bekijken ^_^

     

Een reactie posten

<< Home