Strawberry Homicide

_______________ de toutes les passions la seule respectable est la gourmandise - Guy de Maupassant_______________

29 september 2008

Place

Yes! Goed nieuws voor attractieparkbezoekers. Vanaf november gaat La Place in Duinrell de pollepel zwaaien en dat is fijn! Alle horecagelegenheden worden in La Place-stijl omgebouwd, te beginnen bij het Tikibad. Volgend voorjaar is de zaak klaar.

Ik ben al vanaf het begin een groot La Place-fan, sinds ze de ingeslapen V&D-restaurants op spectaculaire wijze vernieuwd hebben. Dat was redelijk schokkend indertijd. Hup, de bakken met grauwe kalfsragout en lauwe doperwten leeggekieperd, het suffende, onwillige personeel wakkergeschud en helemaal opnieuw begonnen met verse ingrediënten die ter plekke gesneden en gebakken werden.


Op de één of andere manier past deze stap ook wel bij Duinrell. Daar was het horeca-aanbod al iets gewaagder dan in andere parken. De fruitboer die (tegen criminele prijzen, dat dan weer wel) appels, bananen, aardbeien met een chocolade- of (knalrode) suikerlaag verkocht deed er goede zaken en er was ook een visboer met een behoorlijk breed assortiment.
Wees trouwens niet bevreesd, de frieten en hamburgers verdwijnen nu niet meteen van het menu. Volgens Roderick van Zuylen van Nijevelt (jawel!), mede-directeur van Duinrell blijven ze gewoon, alleen gaat de kwaliteit ervan omhoog.

Leuk, leuk, leuk! En laten we hopen dat andere parken (De Efteling!) nu ook snel volgen, want daar is het eten nog steeds héél naar...


Broodje Anton Pieck (foto: Brutsellog.nl)

1 Comments:

  • At 03 oktober, 2008 13:41, Anonymous Anoniem said…

    Hee, hadden ze die nu nog steeds, die gedoopte appels-op-een-stokje? Mijn eerste kennismaking met die dingen was ooit ook in Duinrell. De eerste keer dat ik ze na een lange tijd weer terugzag was in een ander park, in Phantasialand.

    Van de Eftelingse keuken wordt je inderdaaad niet erg blij. Zowel van het gebrek aan diversiteit als de kwaliteit van het aanbod. Ieder jaar weer maken we dezelfde grap dat het aan het begin van het seizoen nog meevalt omdat dan 'het frituurvet nog vers is'... En dan die namen. Holle Bolle Buil met Smikkelsaus. Altijd ruzie wie dàt moet gaan bestellen.

    Het uitbesteden van de catering is vanuit een kwaliteitsoogpunt bekeken vaak niet zo'n slecht idee denk ik. Zeker als je er als park zelf niets van bakt. ('bakt'. Leuk.).

     

Een reactie posten

<< Home