Strawberry Homicide

_______________ de toutes les passions la seule respectable est la gourmandise - Guy de Maupassant_______________

24 juli 2007

Regen

Het regent hier. Wat zeg ik? Het giet! De hele dag al, vanaf vanmorgen vroeg. En daar hadden we niet op gerekend. Voor vertrek heb ik naar de kapstok staan kijken en me afgevraagd of we allemaal een regenjas mee moesten nemen. Maar omdat de gemiddelde temperatuur deze reis ruim boven de dertig graden ligt, dacht ik dat we er meer last dan plezier van zouden hebben. Geen regenjassen dus, zelfs geen paraplu.
Daar zaten we dan.

Eerst hebben we een paar uur rustig aan gedaan. Ontbeten, met een van de receptie geleende paraplu koffie gehaald, onze mail gecheckt en het blog bijgewerkt. Maar rond elf uur werden we toch een beetje onrustig. Het is stom om in New York te zitten en niks te doen. De regen was echter zo heftig dat we binnen een halve minuut doorweekt zouden zijn.

We wilden vandaag naar wat musea. In ieder geval het Guggenheim, daar waren we allemaal nog nooit geweest. Naar de receptie dus, om te vragen of ze een taxi konden bellen. Nee, helaas, dat ging niet. Taxi’s kan je hier niet bellen, die moet je op straat aanhouden. Een limousine konden ze wel bellen.
Haha, eh… Met een limo naar het museum? Ja, waarom eigenlijk niet?
Dus hebben we een stretched limo besteld, die zo’n drie kwartier later voor de deur stond. Een zwarte. De halve straat stond er vol mee, haha. Ik stapte als eerste in en moest dus op m’n knieën zo’n buspad door om bij de bank aan het eind te komen. Gelukkig was ik niet in een kort sexy jurkje! Nah ja, we gaan niet klagen.
Het grootste deel van de rit hebben we elkaar zitten fotograferen, want ja, dit soort dingen zijn natuurlijk voor de show.


Voor het museum werden we door de chauffeur met een paraplu uit de auto geholpen en konden we zo de (gelukkig overdekte) rij in. Toen was het meteen weer afgelopen met de glamour.
De rest van de middag zijn we in het Guggenheim gebleven. En dat was helemaal niet erg, want het is een fantastisch museum. Een prachtig gebouw, en ook de opstelling van de collectie is zo dat je steeds verrast en geïnteresseerd blijft. Ook de kinderen, die per definitie niks met moderne kunst hebben. We hebben echt het hele museum bekeken, en dat lukt lang niet altijd!